Галерия

Блокът „Галерия“ ви позволява да добавите галерия с изображения към съдържанието на вашата публикация или страница.

Добавите галерия използвайки някой от бутоните за добавяне на блокове. След като добавите блока, изберете изображения за вашата галерия. За да качите изображения на сайта използвайте бутона „Качване“ или спуснете изображенията директно в полето „Изображение“ с помощта на „влачене и пускане – Drag and drop“. За да използвате изображения които вече сте качили във вашата медийна библиотека кликнете върху бутон „Качени файлове“ и изберете желаните изображенията.

Добавяне на галерия в WordPress

След добавяне на изображения към галерията, в раздел „Блок“ в дясната част на екрана ще са налични следните опции за настройка, специфични за блока:

  • Колони – брой на колоните в които ще се показват изображенията от галерията.
  • Crop images – преоразмеряване и подравняване на умаленото изображение.
  • Link to – връзка към изображението или страницата на изображението.
  • Image size – големина на изображението.

Можете да добавите пояснение към всяко изображение, като кликнете върху изображението и попълните полето „Напишете пояснение…“. Също така можете да добавите заглавие на галерията, като попълнете полето „Заглавие на галерията…“ в долната част на блока. Визуализирането на поясненията на изображенията и заглавието на галерията зависи от темата, която използвате в момента.

Можете да добавяте изображения към галерията като използвате бутоните „Качване“ и „Качени файлове“ в долната част на блока. Също така, ако кликнете върху избрано изображение, ще можете да го преместите, замените или премахнете от галерията. За да извършите някоя от изброените операции използвайте бутоните в лентата с инструменти в горната част на всяко изображение.